Litterärt

Min debutroman Bara lite till ute nu (www.forlaget.com)

BARA LITE TILL

Sandra är programledare på radion. Hon har en vacker pojkvän med jobb i reklambranschen och en lägenhet i Helsingfors innerstad. Men bakom tillvaron som utåt verkar uppfylla alla krav för lycka döljer sig djup tomhet och ensamhet. Snart blir känslan av total otillräcklighet omöjlig att ignorera, paniken väller över Sandra och hon närmar sig ett sammanbrott.


Hon har tappat bort sig själv bland bilderna av hur alla andra vill att hon ska vara och hennes gränser suddas ut. Något måste förändras, men hur stora uppoffringar är hon redo att göra för att hitta tillbaka till sig själv?


Bara lite till är en studie i en ung kvinnas mentala tillstånd. Det är en berättelse om duktighetssyndrom och om att försöka leva i en tid där image verkar vara det enda som spelar någon roll. En modern Helsingforsskildring och relationsroman som ifrågasätter prestationssamhället och en generations nästan tragiska identitetsbygge.

Kontur vald till årets finlandssvenska tidskrift 2018! 

Priset delades ut på Helsingfors bokmässa 2018. Utdrag ur motiveringen: "Delvis tvåspråkiga Kontur är ett litterärt äventyr i pocketformat. Med utflippad och färghysterisk layout i kombination med personliga och reflekterande texter har Kontur fört in ytterligare en dimension i den brokiga finlandssvenska tidskriftvärlden".


Kontur är ett laboratorium som undersöker potentialen i att skriva och leva tillsammans. Vi experimenterar med form, innehåll och metod och utforskar etablerade begrepp ur nya vinklar. Vi inspireras av kollektivt skrivande och ser texten som en mötesplats för flera olika röster. Kontur utkommer i tryckt format fyra gånger per år och har sin bas i Helsingfors, Finland.


Kontur firade sitt 25-årsjubileum 2018. Tidskriften har genomgått flera transformationer, från litteraturtidskftift utgiven av Söderströms förlag till bilaga till Ny Tid, och är nu tillbaka som självständig tidskrift i nytt format.


Get our latest issue

here  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kosminen, Eriksgatan 15, HKI

Nide, Fredriksgatan 35, HKI

Malmö Konsthall, S:t Johannesgatan 7, MLM

Söderbokhandeln, Götgatan 37, STHLM

Khaos Publishing Webshop


HEIDI HAKALA

JOURNALIST & FÖRFATTARE

hej@heidihakala.com


+46 (0)73 992 90 22

© Copyright. All Rights Reserved.